O MARATONU

Plivački Maraton Raslina održava se od 2010.g. u organizaciji Društva športske rekreacije Raslina. Organizatori su zaljubljenici u sport, koji promoviraju vrijednosti proizašle iz sporta, kao što su fair play, natjecateljski duh, prijateljstvo i tolerancija među mladima i starima, profesionalcima i rekreativcima.

Maraton se održava u mjestu Raslina, pokraj Šibenika, na prekrasnom Prokljanskom jezeru, vrlo pogodnom za plivanje, a njegova dužina iznosi 5 km, što ga čini jedinim maratonom takve dužine u Šibensko- kninskoj županiji te jednim od rijetkih koji se pliva u boćatoj vodi.

Plivački maraton Raslina je već od prve godine uvršten u službeni kalendar Hrvatskog saveza daljinskog plivanja (www.hsdp.hr) te kao takav okuplja brojne profesionalce i rekreativne plivače iz Hrvatske, ali i šire. Ono što nas čini veoma ponosnim jest činjenica da je od 2012. godine Raslinski plivački maraton jedan od nositelja prestižne CRO CUP licence od strane Hrvatskog saveza daljinskog plivanja. Licenca CRO CUP znači da se nastup, odnosno rezultat na plivačkom maratonu boduje za glavnu nagradu CRO CUP serije koja se dodjeljuje na kraju sezone.

U samo četiri godine postojanja, Plivački maraton u Raslini postao je jedan od najposjećenijih u Hrvatskoj te se može pohvaliti sa međunarodnim karakterom i rastućim brojem natjecatelja u sve četiri godine održavanja.

RASLINA FACEBOOK FAN PAGE